Weboldalunk sütiket (cookies) használ a megfelelő böngészési élmény érdekében!
Bővebb tájékoztatás        

Hol lehet eladni jó áron a befektetési aranyrudat?

Az aranyat gyakorlatilag mindenhol el lehet adni. Ékszerüzletek és interneten hirdető felvásárlók tömege közül válogathat az eladó. A valódi kérdés az az, hogy milyen árat kapunk az eladni kívánt befektetési aranyért? Azok a visszavásárlók, akik nem elsődlegesen foglalkoznak befektetési arany termékek forgalmazásával, tipikusan alacsonyabb árat adnak a kifogástalan, London Good Delivery termékekért is, mert számukra ez a fajta arany is "olyan mint a többi".

Ha a nálunk lévő aranyrúd vagy aranyérme teljesen ép és gyári csomagolásban található (néhány arany termékhez még külön igazolás - certificate - is tartozik), akkor mindenképpen érdemes a professzionális befektetési arany kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások visszavásárlási árait megkeresni és összehasonlítani.

Az eladás sikerességét komolyan befolyásolja, hogy már a vásárláskor mennyire voltunk körültekintőek. Fontos, hogy jó befektetési arany terméket vásároljunk!

100g aranyrúd A "jó" aranyrúd vásárlás esetén a következőket jelenti:

  • az aranyrúd előállítója ún. London Good Delivery gyártói minősítéssel rendelkezik és 995 ezreléket meghaladja az aranytartalma (tisztasága),
  • az aranyrudat eredeti és teljesen sértetlen gyártói csomagolásban vettük át az eladótól.


1 unciás Krugerrand A "jó" befektetési arany érme jellemzői:

  • sértetlen (ütődés, horpadás és mély karcolásoktól mentes) az érme - bizonyos arany érméket (pl. Arany Sas, Bölény) a pénzverde védő csomagolással lát el, de más gyakoribb érméknek (pl. Krugerrand, Bécsi Filharmonikusok vagy Juharlevél) nincs gyártói csomagolása, ezért utólag helyezik őket nyitható érmekapszulába.
  • az érmét 1800 után verték és legalább 900 ezrelék az aranytartalma,
  • befektetői körökben jól ismert és elismert az arany érme, amit vásárolunk.

A birtokunkban lévő befektetési arany termékre nekünk is vigyáznunk kell!
Ha leejtünk pl. egy 50 grammos aranyrudat, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a műanyag védőburkolata meg fog sérülni. Fontos tudni, hogy a sérült csomagolású aranyrudat vagy sérült érmét minden kereskedő csak olvasztási áron (1-2%-al olcsóbban) hajlandó megvásárolni.

Ha a nálunk lévő aranyrúd vagy aranyérme teljesen ép és gyári csomagolásban található (néhány arany termékhez még külön igazolás - certificate - is tartozik), akkor mindenképpen érdemes a professzionális befektetési arany kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások visszavásárlási árait megkeresni és összehasonlítani.

euro arany A visszavásárláskor az áron kívül egy további szempont a kifizetés módja. A legkisebb kockázatot akkor vállalja az eladó, ha azonnali készpénzfizetéssel értékesíti a befektetési aranyat. Alaposan vizsgáljuk meg azt a kereskedőt, aki a visszavásárláskor a termék átvételét követő napokra vállalja csak a vételár átutalását a számlánkra.

Záró tanácsunk az időbeni felkészülés az arany eladásra. Ez azt jelenti, hogy a vásárlás után rendszeresen célszerű tájékozódni az arany árfolyamáról és "talonban tartani" néhány megbízható kereskedőt, akikhez nyugodtan és felkészülten fordulhatunk, amikor a befektetési arany eladása esedékessé válik.